Нацагентство з Євро-2012 сидить у найдорожчому бізнес-центрі, тому що так зручніше

Четвер, 10 лютого 2011, 09:00

Нацагентство з підготовки до Євро-2012 орендує офіс у бізнес-центрі "Парус", тому що воно "виконує серйозні представницькі функції".

Про це йдеться у зверненні керівника цього відомства Володимира Ковалевського до "Української правди", повідомляє інформаційний центр "Україна 2012".

За його словами, у "Парусі" знаходиться місцевий організаційний комітет UEFA. "Швидка координація роботи та вирішення термінових питань за рахунок безпосереднього спілкування з колегами з МОК, ці та інші робочі аргументи стали визначальними при виборі місця розташування Нацагенства", - заявив Ковалевський.

"Крім цього, нам часто доводиться приймати іноземні делегації найвищого рівня, а отже і місце розташування має бути відповідним, оскільки воно виконує серйозні представницькі функції", - наголосив він.

Реклама:

Як відомо, згідно з повідомленнями ЗМІ, мінімальна вартість оренди у діловому центрі "Парус" становить $50 за один квадратний метр. У часи, коли Нацагентство очолював Євген Червоненко, офіс відомства знаходився у будівлі ДАК "Хліб України" біля НСК "Олімпійський".

Крім того, коментуючи інцидент, який мав місце 7 лютого в офісі Нацагентства, коли співробітники відомства чинили перешкоди журналісту "Української правди" під час фотозйомки офісу, який орендує ця державна установа, Ковалевський заявив:

"Цілком щиро хочу сказати, що у мене дедалі більше складається враження, що ваше видання, висвітлюючи роботу Нацагентства, вдається до тактики скандалів, замовчувань чи свідомого перекручення фактів".

За його словами, новина щодо інциденту - "приклад свідомої брехні і підтасовки фактів". "Хочу підкреслити, що двері Нацагенства завжди відкриті для громадян і журналістів. Але, на умовах цивілізованого спілкування", - зазначив керівник відомства.

Як відомо, журналіста "Української правди" цікавив капітальний ремонт приміщення, який замовило собі Нацагентство без проведення тендеру за 1 мільйон 73 тисячі гривень.

Крім того, коментуючи той факт, що Нацагентство впродовж тривалого часу ігнорувало інформаційні запити "Української правди", керівник відомства заявив: "Це - брехня.  На всі запити...були надані відповіді...І зроблено це було без зволікань, раніше визначеного законодавством України терміну".

Від "УП": відповіді на інформаційні запити, що стосувалися генпідрядників реконструкції НСК "Олімпійський" та закупівлі лавочок для Харківського метро "Українська правда" отримала лише 9 лютого. Ці документи були відправлені Нацагентством 8 лютого, про що свідчать штампи на конвертах.

Отже відповіді на перший запит, який був відправлений 7 грудня 2010, "Українська правда" чекала 64 дні, а на другий, який був відправлений 22 грудня 2010 року, - 49 днів. Як відомо, закон "Про інформацію"відводить для задоволення інформаційного запиту 1 місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!