Ревізори знайшли "неефективності" в Мінпромполітики

Вівторок, 1 лютого 2011, 19:42
Міністерством промислової політики неефективно використало 16 млн. гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили в Рахунковій палаті, передають "Українські новини".

"У 2007-2010 роках міністерство промислової політики з порушенням законодавства неефективно використало близько 16 млн. гривень, або майже половину загального обсягу використаних бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що за час дії програми рівень проведення заходів за рахунок бюджетних коштів склав лише 18,2% від передбачених, при цьому фінансувалося лише один з трьох програмних напрямків - дослідницько-конструкторські роботи.

Крім того, за даними Рахункової палати, Мінпромполітики не забезпечило належного виконання цих досліджень, стан впровадження результатів виконання даних робіт незадовільний.

Реклама:

Два інших програмних напрямки - компенсація кредитних ставок банків за кредитами на придбання техніки і вдосконалення нормативно-правової бази машинобудування - не фінансувалися взагалі.

Як повідомлялося, Верховна рада має намір скоротити на 50% податки та митні збори на імпортні вузли та агрегати для виробництва сільськогосподарської техніки вітчизняними підприємствами машинобудування.

Кабмін має намір продовжити до кінця 2015 року держпрограму підтримки сільськогосподарського машинобудування на 2007-2010 роки.

9 грудня 2010 року президент Віктор Янукович реорганізував Міністерство промислової політики в Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!