"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росіяни хочуть держгарантій на кредити для Хмельницької АЕС

Вівторок, 1 лютого 2011, 15:20
Сбербанк Росії підтвердив свою готовність надати кредит на користь ДП НАЕК "Енергоатом" для спорудження енергоблоків № 3,4 Хмельницької АЕС.

Як відзначають в "Енергоатомі", кошти, зокрема, необхідні для фінансування першочергових контрактів на розробку технічного проекту реакторної установки типу ВВЕР-1000 і на постачання основного устаткування реакторної установки, яке має довготривалий термін виготовлення.

Одночасно принциповою умовою російської сторони для надання вказаного кредиту є отримання державних гарантій для забезпечення повного виконання відповідних боргових зобов'язань, повідомляють "Комментарии".

НАЕК "Енергоатом" проводить роботу щодо отримання в 2011 році державних гарантій і підготовки матеріалів, необхідних для оформлення кредиту.

Зараз фахівці НАЕК "Енергоатом" та ЗАТ "Атомстройекспорт" - Росія, завершують процес погодження проекту "Технічні вимоги до технічного завдання на розробку технічного проекту реакторних установок типу ВВЕР-1000 проекту В-392 і постачання обладнання реакторних установок для енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

Реклама:

Нагадаємо, 9 червня 2010 року Кабінет міністрів і уряд Росії підписали міжурядову угоду про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3, 4 Хмельницької АЕС.

12 січня 2011 Верховна рада ратифікувала цю угоду, а вже 17 січня закон був переданий на підпис президентові Януковичу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!