"Газпром" отримає власну армію

Вівторок, 1 лютого 2011, 14:04

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін підписав розпорядження, згідно з яким корпорація "Газпром" отримала право мати власну приватну охоронну організацію.

Як пояснили в управлінні, у лютому 2010 року російський уряд випустив постанову, що забороняє приватним охоронним підприємствам входити до складу компаній, що займаються будь-якою діяльністю, крім охоронної, повідомляє "Лента.Ру".

Разом з тим, для деяких компаній, зокрема, природних монополій, була збережена можливість претендувати на збереження в своєму складі охоронних організацій.

"Газпром" став першою компанією, якій дозволено це зробити.

Реклама:

Таким чином, "Газпром" збереже ТОВ "ПОП "Газпром охорона", яке відповідає за охорону об'єктів групи", - розповів представник корпорації.

У 2007 році був прийнятий закон, який дозволив "Газпрому" і "Транснєфті" забезпечити своїх охоронців зброєю для захисту нафто- і газопроводів.

Необхідність цього пояснювалася тим, що багато ділянок нафто- і газопроводів знаходяться далеко від населених пунктів і, відповідно, відділів міліції, і тому потребують додаткової охорони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!