НБУ відмовився від вимоги щодо регулятивного капіталу банків

Вівторок, 1 лютого 2011, 12:10

Національний банк України відмовився від вимоги коригувати регулятивний капітал банків на GAP (розрив) більше року між строками залучення і розміщення коштів у повному обсязі.

Про це ідеться в листі НБУ до учасників ринку.

"Вимога листа НБУ від 24 жовтня 2008 року №40-111/4329-14507 в частині коригування розміру регулятивного капіталу на суму перевищення розбалансованості між активами та пасивами більше року (позитивний GAP більше року) над сумою фактично сплаченого зареєстрованого статутного капіталу (пункт 4) скасовується", - вказується в листі.

Разом з тим НБУ звертає увагу банків на необхідність проведення виваженої політики в частині збалансованості структури активів і пасивів за термінами погашення.

Реклама:

При цьому НБУ підкреслює: при розрахунку нормативу адекватності регулятивного капіталу (платоспроможності) довгострокові активні операції, які здійснені із перевищенням строків розміщення над строками залучення коштів, повинні враховуватися банками відповідно до вимог діючих нормативно-правових актів Нацбанку.

Як відомо, листом НБУ №40-111/4329-14507 від 24 жовтня 2008 року передбачалося, що банки повинні коригувати розмір регулятивного капіталу на суму перевищення позитивного GAP понад рік над сумою фактично сплаченого зареєстрованого статутного капіталу в повному розмірі, починаючи з наступного дня після його виникнення, якщо таке перевищення відбудеться після 1 грудня 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!