Янукович шукає для України "унікальний" шлях

Вівторок, 1 лютого 2011, 11:58

Україна буде іти своїм унікальним шляхом реформ.

Про це заявив президент Віктор Янукович, виступаючи на відкритті восьмої сесії Верховної ради, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Янукович підкреслив, що в умовах ще не подоланої кризи тільки політика глибоких реформ, спрямованих на модернізацію країни, може забезпечити її подальший розвиток.

"Про це свідчать усі без винятку світові дискусії навколо шляхів і пріоритетів посткризового розвитку. Я додав би ще один важливий висновок: криза продемонструвала, що немає ідеальний моделей або зразків, які можна було би сліпо повторювати", - сказав він.

Реклама:

"Часи буквального копіювання чужого досвіду пішли в минуле, разом з минулою стабільністю. Кожна країна буде успішною тоді, коли зможе знайти власний, по-своєму унікальний шлях реформ і подальшої модернізації, використовуючи при цьому весь корисний досвід інших країн, який ефективно адаптується і сприймається суспільством", - наголосив Янукович.

Президент також підкреслив, що перед Україною стоїть важливе завдання - увійти в коло держав-лідерів розвитку.

Як відомо, на цій сесії парламент планує внести зміни до Конституції і продовжити термін повноважень ВР до жовтня 2012 року, прийняти законопроект щодо пенсійної реформи, новий митний кодекс, розглянути в другому читанні трудовий та житловий кодекси.

Президент Віктор Янукович, виступаючи перед депутатами, також пообіцяв в цьому році провести реформу всієї політичної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!