Новинський "покаже" свій нафтогазовий бізнес

Вівторок, 1 лютого 2011, 11:23

"Смарт-холдинг" за будь-якого результату боротьби за Regal Petroleum має намір зробити публічним нафтогазовий бізнес, який холдинг активно розвиває останнім часом.

Про це заявив голова наглядової ради і співвласник холдингу Вадим Новинський у кулуарах 7-го українського ланчу в Давосі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми тому і пішли в угоду з Regal, щоб відразу вийти на ринок, щоб відразу бути в публічному секторі", - сказав він.

Новинський зазначив, що крім нафтогазового бізнесу, який зараз намагається розкрутити "Смарт-холдинг", пріоритетними для нього залишаються металургія і агросектор.

Реклама:

"Ми будемо продовжувати інвестувати в агросектор. Ми будемо зараз розширюватися, плани такі є, але поки не можу усього сказати", - сказав, зокрема, глава наглядової ради.

Він додав, що "Смарт-холдинг" зберігає інтерес і до суднобудування.

На його думку, за мінімальної підтримки держави з урахуванням наявних в Україні кваліфікацій можна було б побудувати міцний бізнес у цій галузі, тому що попит на продукцію суднобудування у світі потроху починає відновлюватися.

Бізнесмен відзначив, що в цілому 2010 рік виправдав його очікування як з точки зору оздоровлення ситуації у світовій економіці, так і поліпшення ситуації в Україні у зв'язку зі зміною влади.

Як повідомлялося, підконтрольна українському "Смарт-холдингу" Energees Management 23 грудня 2010 року зробила офіційну пропозицію про покупку британської нафтогазової компанії з активами в Україні Regal Petroleum за ціною 24 пенси за акцію, або за 77 млн. фунтів (122,9 млн. доларів).

Для успіху їй необхідно придбати 90% акцій.

До першого закриття оферти 24 січня згоду на продаж дали власники менше 3% акцій, тому претендент на покупку продовжив свою пропозицію до 7 лютого.

Рада директорів Regal Petroleum одноголосно рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію "Смарт-холдингу".

Конкурентами Новинського у боротьбі за Regal виступає український нафтогазовий холдинг "Гео-Альянс", підконтрольний групі EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука.

Альтернативна пропозиція, озвучена 18 січня 2011 року, передбачає угоду щодо зворотного поглинання за участю "Гео-Альянс" та можливість викупу акцій Regal за ціною 25 пенси за акцію, після чого торгівля акціями була призупинена.

Однак офіційної пропозиції від компаній Пінчука поки не надходило: більш повна інформація про операцію буде опублікована до 10 лютого, а до 10 березня акціонери компанії отримають всі необхідні документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: