"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україну прибуває місія МВФ

Вівторок, 1 лютого 2011, 09:30

У вівторок до Києва має прибути місія Міжнародного валютного фонду.

Метою цього візиту є проведення переговорів щодо другого перегляду програми співпраці України і МВФ, нагадує Радіо "Свобода".

Представники влади переконані, що рішення фонду буде позитивним для України.

За словами члена парламентського комітету з питань економічної політики, "регіонала" Олексія Плотнікова, більшість умов МВФ виконані.

Реклама:

"Що стосується бюджетної політики, то у нас виконуються параметри дефіциту. Що стосується показників інфляції, у нас вони витримуються. У нас витримуються показники зростання. Буде здійснюватися пенсійна реформа, реформа ЖКГ. Тобто, всі ті параметри, про які ішлося у меморандумі з МВФ або вже виконані, або перебувають у стадії виконання", - твердить Плотніков.

Опозиціонери натомість кажуть про існування значних проблем: зокрема, бюджет "Нафтогазу" не скорегований, а пенсійна реформа повною мірою не проведена.

Окрім цього, вважає заступник голови парламентського комітету з питань економічної політики, представник франції БЮТ-"Батьківщина" Ігор Єресько, на рішення МВФ впливатиме і політична ситуація в Україні.

Як повідомлялося, 28 липня 2010 року рада директорів МВФ прийняла рішення про виділення Україні кредиту на загальну суму 10 SDR (близько 15,6 млрд. доларів) протягом 2,5 років у рамках нової програми stand-by.

Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд. SDR.

У середині листопада 2010 року місія МВФ схвалила перший перегляд програми співпраці фонду з Україною, результатом чого стало виділення Україні траншу в розмірі 1 SDR.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: