Після свят Україна і Європа знову говоритимуть про торгівлю

Субота, 8 січня 2011, 14:37

Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейській політиці сусідства Штефан Фюле відвідає Україну для зустрічей із владою 10-11 січня.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу представництва Європейського Союзу в Україні.

Єврокомісар зустрінеться із президентом Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, першим віце-прем'єр-міністром, міністром економічного розвитку й торгівлі Андрієм Клюєвим, депутатом Верховної ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", головою парламентського комітету з європейської інтеграції Борисом Тарасюком.

Також Фюле проведе зустрічі із представниками опозиції, громадянського суспільства, ЗМІ, правозахисних організацій і Європейської бізнес-асоціації, щоб вислухати їх думки про поточну ситуацію в країні.

Реклама:

Метою візиту є розвиток досягнень саміту "Україна - Європейський Союз", що пройшов 22 листопада 2010 року в Брюсселі.

Переговори будуть стосуватися розвитку відносин України з ЄС в 2011 році, зокрема угод про асоціацію й про зону вільної торгівлі між сторонами.

Вони стосуватимуться не тільки недавніх політичних подій, а й економічних реформ і бізнес-клімату в країні.

Як повідомлялося, Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду в березні 2007 року й переговори про створення зони вільної торгівлі в лютому 2008 року.

У вересні 2008 року Україна і ЄС домовилися про укладення нової посиленої угоди на принципах асоціації, яка включатиме створення зони вільної торгівлі.

У ході саміту 22 листопада 2010 року Україна і ЄС висловили надію на завершення переговорів про асоціацію й зону вільної торгівлі в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!