Азаров завів стару пісню про перегляд "газової формули"

Четвер, 6 січня 2011, 15:46

Кабінет міністрів продовжить в 2011 році переговори з перегляду формули угоди про постачання російського природного газу і створення тристороннього спільного підприємства з експлуатації вітчизняної газотранспортної системи.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми не залишимо ні на одну хвилину наших зусиль переконати наших російських партнерів у необхідності перегляду цієї нерівноправної угоди. Тому те, що не вдалося зробити в 2010 році, ми ставимо перед собою завдання обов'язково зробити в 2011 році, на це будуть націлені зусилля цілої великої групи переговірників", - наголосив він.

Прем'єр відзначив, що світові тенденції з подорожчання нафти, які спостерігаються останнім часом, у відповідності з умовами чинних угод ведуть до зростання вартості газу для України.

Реклама:

"Безумовно, ми повинні знайти ті аргументи, які російську сторону повинні переконати в тому, що від цієї формули треба відмовитися", - сказав він.

У зв'язку з цим Азаров вказав на можливість створення тристороннього спільного підприємства, яке забезпечує транспортування гарантованих обсягів газу.

"У цьому плані створення СП, якщо це буде однією з умов перегляду формульного підходу, - безумовно, цей фактор, цей аргумент буде використаний", - додав він, підкресливши, що завдання України "проводити переговорний процес не лише з Росією, але і з Європейським Союзом, без якого ми не зможемо отримати гарантії прокачування того обсягу газу, на який ми можемо орієнтуватися в процесі створення, у тому числі, спільного підприємства".

Азаров також додав, що одним з пріоритетів уряду в 2011 році стане збільшення власного видобутку газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!