Тимошенко: Японія сама перевірила, де гроші

Четвер, 6 січня 2011, 10:25

Японія отримала від уряду Миколи Азарова підтвердження про цільове використання коштів, отриманих Україною за продаж квот на викиди парникових газів відповідно до положень Кіотського протоколу.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Представники нашої команди звернулися до посла Японії, який в робочій зустрічі сказав, що японська сторона зверталася до уряду Януковича із запитанням, чи були використані ці гроші, на що отримали письмову відповідь, що всі гроші Кіотського протоколу перебувають на рахунках і нікуди не пересувалися", - сказала Тимошенко.

За її словами, японська сторона також проводила незалежний аудит з перевірки обігу цих фінансових ресурсів.

Реклама:

"Цей аудит японської сторони підтвердив, що гроші на місці і ніколи не списувалися, і нікуди не пересувалися. Є офіційний документ у кримінальній справі", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, слідчий також підтвердив, що в матеріалах справи є відповідні документи.

Як повідомлялося, прес-служба ГПУ повідомила, що 30 грудня 2010 року Тимошенко було пред'явлене остаточне обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Обвинуваченій у нецільовому використанні 180 млн. і 200 млн. євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та у нанесенні інших збитків державі - оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

У грудні 2010 року уряд повідомляв, що у 2009 році Україною були укладені декілька угод із державними органами та корпораціями Японії й Іспанії щодо продажу приналежних Україні квот на викиди парникових газів на загальну суму 319,9 млн. євро.

Ці кошти були отримані Україною протягом квітня - грудня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: