У Генпрокуратурі стверджують, що "кіотські гроші" витратили не на пенсії

Середа, 5 січня 2011, 16:11

Грошові кошти, виділені в рамках дії Кіотського протоколу, були витрачені не на виплату пенсій, а на поточні витрати державного бюджету.

Про це заявив слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Пенсії виплачуються не Кабінетом міністрів України - пенсії виплачуються Пенсійним фондом. А Кабінет міністрів здійснює поточні витрати бюджету, на які і були витрачені зазначені кошти Кіотського протоколу", - повідомив Горбатюк.

При цьому він відзначив, що вказані кошти були повернуті на рахунки Держказначейства ще коли Юлія Тимошенко посідала посаду прем'єр-міністра, але "через деякий час".

Реклама:

У свою чергу, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Олександр Каліфіцький зазначив, що Тимошенко дає недостовірну інформацію у ЗМІ з приводу того, що кошти за Кіотським протоколом йшли на виплату пенсій.

"Це не так, я готовий вам надати постанову. І нехай хоч хтось з вас знайде тут слово пенсія", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Генпрокуратура 20 грудня пред'явила екс-прем'єру Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисно, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету Україні, перш за все зобов'язань з виплати пенсій".

Загальна сума використаних не за призначенням коштів склала 380 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!