Львівська шахта, яку гасять третій тиждень, загорілася через цигарку?

Середа, 5 січня 2011, 14:50

Причиною загоряння на шахті "Межирічанська" ДП "Львіввугілля", за попередніми даними, стало порушення техніки безпеки гірничих робіт, зокрема, куріння у невстановлених місцях.

Як передає агентство УНІАН, про це повідомив в середу на прес-конференції перший віце-прем`єр-міністр України - міністр економічного розвитку й торгівлі України Андрій Клюєв з посиланням на попередні висновки спеціальної урядової комісії, яка засідала 4 січня 2011 року в Львівській області.

Клюєв відзначив, що спочатку загоряння мало локальний характер, але через халатність і безвідповідальність керівництва шахти і вуглевидобувного об`єднання локальна пожежа переросла в аварійну ситуацію.

"Учора комісією встановлено, що в шахті курили. В результаті, сталася пожежа, яку намагалися самі якось зам`яти, приховати і не давали ніякої інформації", - сказав перший віце-прем`єр, уточнивши при цьому, що загоряння почалося 21 грудня 2010 року на глибині 500 метрів.

Реклама:

Клюєв повідомив, що на даний момент пожежу на шахті локалізовано і тепер починаються роботи зі створення перемичок, а також піскоглиняної пробки в скіповому стволі шахти для створення умов до згасання вогню.

"Упродовж цієї ночі повністю пожежу локалізовано. Створюються перемички під землею. І для того, аби не згорів скіповий ствол, було ухвалено рішення засипати його сумішшю піску з глиною і водою", - сказав перший віце-прем`єр.

Він також додав, що за дорученням президента інцидент, що стався на шахті, вивчає Генеральна прокуратура України.

Як відомо, пожежа на шахті "Межирічанська" виникла ввечері 21 грудня 2010 року. У зв`язку з пожежею робота шахти була припинена. На момент загоряння на аварійній ділянці перебувало 77 людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: