Поляки вважають бюджет України консервативним

Вівторок, 4 січня 2011, 11:05

Експерти польського Центру Східних досліджень (OSW) вважають реальним виконання дохідної частини прийнятого в грудні українським парламентом бюджету країни на 2011 рік.

Про це сказано в переданому УНІАН огляді центру.

"Основні показники бюджету, як економічного зростання, так і інфляції можна вважати консервативним, що пояснює заморожування соціальних видатків на рівні 2010 року, а також дасть змогу легко виконати план доходів", - наголошують експерти.

Аналітики відзначили, що прийнятий бюджет з 3% бюджетним дефіцитом відповідає вимогам ключового кредитора України МВФ, що відкриває дорогу до отримання другого кредитного траншу в рамках затвердженої в липні програми stand by на 15,1 млрд. доларів.

Реклама:

Експерти вважають, що Україна може одержати другий транш МВФ в березні після проведення пенсійної реформи. OSW також відзначив зменшення в бюджеті видатків на освіту, дослідницькі програми і збільшення на утримання силових структур, зокрема, МВС, СБУ, але не армії.

Як повідомлялося, 24 грудня Верховна рада затвердила бюджет з доходами 281 млрд. гривень і видатками 322 млрд. гривень, зменшивши дефіцит до 3% з 5,3% торік.

Згідно з документом, зростання ВВП прискориться в поточному до 4,5 з 3,7 відсотків у минулому, а інфляція зменшиться до 8,9 з 13,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!