"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гречка досягла цінового максимуму – експерт

Понеділок, 31 січня 2011, 13:29

Гречана крупа, яка уже коштує в роздробі 22-23 гривень вичерпала потенціал зростання.

Таку думку висловив керівник департаменту маркетингу і продажів ТОВ "Фабрика бакалійних продуктів" (ТМ "Жменька") Сергій Левахін, пише газета "Дело".

На його думку, споживачі не сприймуть подальше зростання цін на гречану крупу.

"Ціна може досягти 25 гривень за кілограм. Однак подальше зростання цін на гречану крупу не буде сприйняте споживачами", - зазначив Левахін.

Реклама:

Повідомляється, що на сьогодні компанія припинила продаж гречаної крупи через дефіцит сировини, високу вартість і зниження купівельного попиту.

"Ми відчуваємо дефіцит гречаної крупи. Наразі закупити гречану крупу не є можливим. Відповідно, українські виробники припинили її продаж через відсутність сировини", - повідомив Левахін.

За інформацією компанії, фермери обмежили продаж гречки або через відсутність сировини гречки, або в надії на подальше зростання цін на гречану крупу і, відповідно, отримання більшого прибутку.

"Зерно гречки нині фермери продають по 9-10 гривень за кілограм. При такому розкладі ціна готової гречаної крупи досягає 20 гривень за кілограм.

Надалі також очікується зростання цін на сировину.

"Весь ажіотаж на ринку України пов'язаний, по-перше, з дефіцитом сировини гречки на внутрішньому ринку, по-друге, з аналогічною ситуацією в Росії, де ціни на гречану крупу перевалили 2 долара за кілограм ще в листопаді минулого року ", - зазначив Левахін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!