"Регіонал" виступив проти пенсійної ініціативи уряду

Понеділок, 31 січня 2011, 13:20

Депутат від Партії регіонів Василь Хара категорично засудив Пенсійну реформу, яку ініціює уряд Азарова.

Про це депутат повідомив у коментарі "Подробностям".

Зокрема, Хара розкритикував ініціативу підвищення пенсійного віку, яка, на думку регіонала, є "згубним крайнім заходом".

Він також заявив, що подібну оцінку підтримує вся Федерація профспілок, яку він очолює.

Реклама:

"Ми категорично виступаємо проти ініціативи Кабінету міністрів про підвищення пенсійного віку. Навіть благополучна Франція бастує проти цього. Так у Франції вичерпано ресурси поповнення Пенсійного фонду, а у нас вони ще є", - підкреслив Хара.

Разом з тим, він висловився за заходи, які повинні стати альтернативою Пенсійної реформи, - скасування спрощеної системи оподаткувань для підприємців, відновлення виробництва і виведення економіки з тіні.

За його словами, виконання всіх цих заходів може збільшити надходження до бюджету на 70-75 млрд. гривень, при тому, що підвищення пенсійного віку дасть лише 500-600 млн. доларів.

Напередодні, один з керівників Запорізької облпрофради Віталій Каплій заявив, що профспілки не підтримують Пенсійну реформу, оскільки вона порушує конституційні права громадян.

Крім того, проти реформи висловлювалися представники Львівської, Черкаської і деяких інших областей. 

Як повідомляють джерела у ФПУ, під час внутрішньої планової селекторної наради Василь Хара закликав регіональних керівників почати масштабну кампанію проти Пенсійної реформи в регіонах, які регіональні організації повинні приурочити до дня розгляду реформи у Верховній раді.

Як повідомлялося, 13 грудня 2010 року в парламенті був зареєстрований законопроект "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", розроблений під керівництвом віце-прем'єра Сергія Тігіпка.

Законопроект передбачає низку заходів, направлених на ліквідацію дефіциту бюджету Пенсійного фонду, зокрема збільшення на п'ять років пенсійного віку для жінок - з 55 до 60 років.

На 16 лютого заплановано перші слухання даного законопроекту у Верховній раді. До цього законопроект пенсійної реформи повинні обговорити в регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!