"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери "Київстару" розпочали другий етап судової війни

Понеділок, 31 січня 2011, 12:33

Норвезький телекомунікаційний холдинг Telenor ініціював арбітражний розгляд проти Vimpelcom Ltd. і компанії Altimo з метою перешкодити купівлі російським оператором активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса.

У понеділок Altimo повідомила, що отримала повідомлення від компанії Telenor East про те, що вона почала арбітражний розгляд проти неї і Vimpelcom Ltd., пише газета "Дело".

Telenor різко виступила проти злиття Vimpelcom Ltd. і активів Wind Telecom і звернулася в арбітражну колегію, вважаючи, що угода не є угодою зі злиття і поглинання із пов'язаними сторонами.

У зв'язку з цим Telenor вважає, що компанія має повне право на переважне придбання акцій при проведенні емісії на користь акціонерів Wind Telecom.

Реклама:

Telenor також зажадав відкласти позачергові загальні збори акціонерів "Вимпелкому", заплановані на 17 березня 2011 року, до рішення арбітражу.

Водночас, в Altimo вважають претензії Telenor необґрунтованими. Компанія має намір оскаржувати їх, і упевнена, що її позиція візьме гору.

Altimo як і раніше вважає, що пропонована операція є стратегічно і фінансово вигідною для Vimpelcom Ltd. і її акціонерів і повністю підтримує рішення наглядової ради, яка схвалила угоду.

Представники Altimo заявляють, що розчаровані тим, що Telenor буде намагатися відвернути акціонерів від переконливих комерційних достоїнств угоди.

У Altimo вважають, що таким чином норвежці ставлять власні інтереси вище інтересів Vimpelcom Ltd. і її акціонерів.

Як повідомлялося, наглядова рада Vimpelcom Ltd. у січні схвалила операцію, після закриття якої частка Wind у Vimpelcom Ltd. складе 30,6% голосуючих акцій, російської Altimo - 31%, Telenor - 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: