Акімова не вірить у другу хвилю кризи

Понеділок, 31 січня 2011, 11:21

Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова вважає малоймовірною другу хвилю фінансово-економічної кризи.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я думаю, (друга хвиля кризи) малоімовірна. У Європейському союзі були створені спеціальні фонди для боротьби з кризою, врегульовані питання з боргами Греції і посилено проведення банківських стрес-тестів", - зазначила Акімова.

За її словами, світова громадськість тепер приділяє серйозну увагу банківського нагляду та фіскальної стабілізації, а це є "два наріжних камені, на яких базується стабільність фінансової системи".

Реклама:

"Після падіння економіки в 2009 році в минулому році ми отримали, за оцінками Нацбанку, 4,5% зростання. Збільшилися іноземні інвестиції та роздрібний товарообіг. Крім того, є велика різниця між 17 банками з тимчасовою адміністрацією, як було, і 4 - зараз", - зазначила перший заступник глави Адміністрації президента.

"Загалом, ми почали поступово рухатися вперед. За оцінками міжнародних організацій, перспективи зростання нашого ВВП - 4-4,5%. Оптимістичний сценарій - 6%, але навіть 4% з урахуванням вирішення проблем у банківській сфері - це дуже добре. Це дозволить розвиватися економіці", - наголосила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!