Присяжнюк хоче, щоб зернотрейдери попрацювали на землі

Понеділок, 31 січня 2011, 10:46

Будь-який зернотрейдер повинен брати участь у вирощуванні зерна.

Таке переконання висловив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на прес-конференції у Вінниці, повідомляє агентство "УНІАН".

"За багато років склалося так, що виробники зернових самі по собі, зернотрейдери - самі по собі. І сегмент зернотрейдерів практично зайнятий на 100% іноземними кампаніями. Ми чітко поставили вимоги - будь-який зернотрейдер повинен брати участь у вирощуванні зерна. Тоді ми розуміємо, що вони мають повноцінне право торгувати зерном", - сказав міністр.

Він зазначив, що уряд не допустить, щоб виробник зерна був за межами процесу продажів.

Реклама:

"Ми не допустимо того, щоб зернотрейдер стояв з мішком біля комбайну і за місяць робив свої операції і при цьому зерновиробник був за межами процесу", - сказав Присяжнюк.

Міністр також повідомив, що сьогодні корпорація "Агро-Союз" працює над тим, щоб виробники зерна могли експортувати свою продукцію.

"Сьогодні "Агро-Союз" працює над тим, щоб консолідувати виробників зерна і щоб виробники зерна могли виходити на зовнішні ринки, зовнішньоекономічні контракти і продавати хоча б на умовах FOB. І певною мірою до цього навіть спонукає Податковий кодекс, який передбачає, що ПДВ повертається тільки зерновиробникам, і аж ніяк не тим, хто перепродує це зерно", - сказав він.

Присяжнюк зазначив, що передбачено два варіанти.

"Я думаю, що ці кроки уряду, які передбачені, дозволять два варіанти - або наші сільгоспвиробники зерна будуть продавати на умовах порту, або зернотрейдери підуть на умовах форварда і спота у виробництво зерна", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!