"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іспанці бояться, що заборона на паління зашкодить економіці

Понеділок, 3 січня 2011, 13:39

Власники іспанських барів почали активно висловлювати своє незадоволення через новий закон, що забороняє палити у всіх кафе і ресторанах.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на Associated Press.

При цьому вони турбуються не тільки за власний бізнес, а й висловлюють серйозні побоювання, що іспанська економіка, якій і без того складно, стане ще вразливішою.

"Наразі не час для таких змін в законодавстві. Ми можемо ввести їх, коли економіка стабілізується, але не зараз", - заявив власник одного з барів.

Реклама:

За словами представників Готельної федерації Іспанії, закон може спричинити скорочення майже 350 тисяч робочих місць у галузі, оскільки кількість відвідувачів закладів, за рахунок неохочих розлучатися з сигаретою за каврю чи пивом, значно зменшиться.

У ніч на 2 січня в Іспанії набув чинності жорсткий закон, що забороняє палити у всіх кафе і ресторанах, а також поблизу шкіл, лікарень, в місцях публічних телетрансляцій. Штраф за порушення заборони варіюється від 30 євро до 600 тисяч євро.

Нове законодавство є набагато жорсткішим порівняно з нормами, які регулюють паління в Іспанії з 2006 року. Тоді палити заборонили на робочих місцях, проте власникам більшості кафе і ресторанів дозволялося встановлювати місця для курців і некурців у своїх закладах.

Іспанія - країна, в якій ресторанний бізнес традиційно добре розвинений. Тепер власники ресторанів і кафе побоюються, що нові норми завдадуть сильного удару по їх бізнесу. За оцінками, вони можуть втратити до 10% клієнтів через новий закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!