Генпрокуратура сказала Бойку розібратися з підлеглими

Субота, 29 січня 2011, 17:49

Перевіркою Генпрокуратури встановлено порушення законодавства у діяльності Мінвуглепрому.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, встановлено порушення законів "Про охорону праці" та "Про аварійно-рятувальні служби" у діяльності міністерства при організації робіт з ліквідації надзвичайної ситуації у виробничому підрозділі "Шахта "Межирічанська" державного підприємства "Львіввугілля", яка сталася 21 грудня 2010 рокуй, йдеться у повідомленні.

"Установлено, що командування Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону не вжило заходи, передбачені планом ліквідації аварії. Замість прибуття на шахту п'яти відділень, на початковому етапі залучено лише три гірничорятувальні підрозділи", - заявили у Генпрокуратурі.

Реклама:

"У свою чергу незабезпечення посадовими особами Мінвуглепрому контролю за діяльністю державної воєнізованої гірничорятувальної служби, а також недостатня координація роботи центрального штабу та рятувальників унеможливили своєчасну ліквідацію пожежі", - зазначила прес-службу.

За інформацією ГПУ, це призвело до збільшення матеріальної шкоди держпідприємству.

Перевіркою додержання вимог законодавства на шахті "Межирічанська" виявлено порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тривалу та поширену пожежу та збитки на суму понад 1 мільйон гривень, йдеться у повідомленні.

За результатами перевірки 4 січня порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу, а також затримано одного з керівників шахти.

Генпрокуратурою міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку внесено подання про усунення порушень законів з вимогою притягнути до відповідальності винних службових осіб.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!