"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ визначить підрядника на будівництво метро на Троєщину у 2012 році

Субота, 29 січня 2011, 12:54

Проведення тендеру з відбору підрядника на будівництво лінії метро на Троєщину в Києві очікується в 2012 році.

Про це заявив заступник глави Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що така домовленість була досягнута між КМДА та японською корпорацією ITOCHU у п'ятницю в Києві в ході обговорення питання про надання КП "Київський метрополітен" кредиту на 30 років під 1,5% річних.

Очікується, що 15 лютого корпорація ITOCHU представить доповідь із цього питання у Міністерстві економіки, торгівлі і промисловості Японії.

Реклама:

Надалі надання кредиту буде оформлятися при взаємодії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства економіки, торгівлі і промисловості Японії.

До кінця 2011 року будуть проведені дослідження із цього питання і відібрані консультанти, які в 2012 році підготують тендер з відбору підрядника на будівництво лінії метро на Троєщину.

Як повідомлялося, в п'ятницю КМДА підписала меморандум про наміри з японською корпорацією ITOCHU щодо надання КП "Київський метрополітен" кредиту на 30 років під 1,5% річних для будівництва метро на Троєщину.

За словами глави КМДА Олександра Попова, пріоритетами української сторони у співробітництві з Японією є будівництво вищезгаданої лінії метрополітену та закупівля обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!