Азаров каже, що українці почали більше їсти м'яса

П'ятниця, 28 січня 2011, 23:56

Прем'єр-міністр Микола Азаров каже, що в 2010 році зріс об'єм споживання м'яса на кожного українця.

"Зросло споживання м'яса. Якщо в 2009 році кожен пересічний громадянин з'їдав 49 кг, то 2010 році - 52 кг", - сказав Азаров в ефірі програми "Велика політика".

Він додав, що ціни на харчі відстежуються досить уважно.

"Нам немає необхідності прикрашати ситуацію. Прикрашання ситуації позбавляє уряд можливості оперативно реагувати на ту чи іншу проблему", - заявив чиновник.

Реклама:

"Що стосується гречки. Так, у 2010 році був скорочений обсяг посівних площ, та й урожай, у зв'язку з посухою, був недостатнім", - прокоментував Азаров причини різкого подорожчання гречки.

Він додав, що уряд завезе 20 тис. тонн гречки, "безумовно, ціни знизяться, тому, що вони абсолютно не об'єктивні".

"Наприклад, зараз оптимальна ціна, з тим, що б забезпечити норму рентабельності для тих, хто сіє, для тих хто обробляє і для тих хто продає приблизно 12-14 гривень за кг. Чому вона коштує 18? Причина? Перш за все - ажіотажний попит на гречку і відсутність у держави можливості здійснити резерв ресурсів", - продовжив Азаров.

"Про яку конкуренцію в галузі продажу крупи можна говорити, якщо все виробництво, обробка гречки зосереджено в руках п'яти підприємствах, практично монополізувавши весь цей ринок", - обурився прем'єр.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!