Тимошенко не хоче клеїти рекламу Януковича на його вертольоти

П'ятниця, 28 січня 2011, 20:29

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що 12,5 млн. євро, направлені для закупки 1 тис. медичних автомобілів для сільської місцевості, використала із користю.

Про це вона заявила у п'ятницю в ефірі програми "Шустер Live".

Вона зазначила, що ці машини на сьогодні обслуговують 3-5 тис. сіл, водночас іще близько 15 тис. сільських населених пунктів потребують таких машин.

"Сьогодні я повідомила ЗМІ, що наша команда у Верховній раді внесла законопроект, який передбачає, що частину грошей, які у бюджеті передбачені на розкіш президента... ми 700 млн. гривень зняли звідти. А на утримання одного президента по такій структурі, як Державне управління справами, закладено більше 1 млрд. гривень. А на сільську медицину - нуль в бюджеті на 2011 рік. І тому ми внесли такий закон, щоби зняти 700 мільйонів з розкішного життя президента і купити ще 10 тис. таких машин", - повідомила Тимошенко.

Реклама:

"І я, якщо Партія регіонів за дорученням президента у вівторок прийме цей закон, я власноручно на кожну машину наклею програму президента Януковича за свої власні кошти і за кошти партії. І дай Боже, щоб клеїли на такі машини, а не на свої власні вертольоти", - наголосила вона.

Тимошенко навела цифри: "На всі тисячу машин для сільської медицини ми витратили 12,5 млн. євро. А один вертольот, щоб перевезти із Міжгір'я на робоче місце одну персону, коштує 17,5 млн. євро".

"Так скажіть: куди витрачати гроші?", - наголосила вона.

"Я вважаю, що не просто правильно зробила, а треба ще 10 тис. таких машин докупити. Для мене усі ці кримінальні справи по виплаті пенсій і по постачанню цих машин - це просто нагорода за мою діяльність. Це повна реабілітація за два роки моєї роботи, тому що те, що вони не накопали нічого іншого, свідчить про те, що все ж таки я, як прем'єр-міністр, працювала чесно", - підсумувала екс-прем'єр.

Як повідомлялося, у середу Генпрокуратура порушила справу щодо закупівлі під гарантію уряду та ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!