Президент може ветувати містобудівний закон

П'ятниця, 28 січня 2011, 15:58

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман не виключає, що президент Віктор Янукович застосує вето на прийнятий Верховною радою закон "Про регулювання містобудівної діяльності".

Про це вона заявила на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє агентство "УНІАН".

Герман зазначила, що Адміністрацію президента турбує те, що законом передбачається скасування екологічних експертиз при проведенні будівництва, а також те, що закон передбачає "можливість уникнути такого фільтру, який не дав би можливості багатьом прихопити об'єкти культурної спадщини та заповідні місця".

"У нас зараз проходить опрацювання цього відомого законопроекту. Вже подано дуже багато зауважень", - заявила вона.

Реклама:

"Це дуже непокоїть президента. Президент ще не прийняв рішення. Я думаю, що президент дуже уважно проаналізує все це. Є шанс, що президент цей законопроект заветує", - сказала Герман.

Як відомо, закон "Про регулювання містобудівної діяльності", розроблений урядом, Верховна рада прийняла 13 січня 2011 року.

В уряді стверджують, що закон значно спрощує та вдосконалює всі етапи містобудівної діяльності та здешевить будівництво щонайменше на третину.

Тим часом представники громадськості занепокоєні тим, що в законі передбачено усунення громадськості від контролю за забудовою міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!