КМДА каже, що пенсіонери їздитимуть безкоштовно

П'ятниця, 28 січня 2011, 11:55

Громадяни усіх пільгових категорій їздимуть у метро безкоштовно.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

"Безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені скасовано не буде", - наголосив чиновник.

ВІн нагадав, що ветерани праці, діти війни, інваліди зору та з ураженням опорно-рухового апарату I, II груп та особи, що їх супроводжують, користуються безкоштовним проїздом у метрополітені. Згідно з законом надання цих пільг фінансується за рахунок державного бюджету.

Реклама:

Крамаренко зазначив, що рішення про безкоштовний проїзд інших категорій громадян, що дотувався з міського бюджету, дійсно втратило чинність згідно з рішенням про бюджет Києва на 2011 рік.

Водночас він пояснив, що скасування цього рішення жодним чином не вплине на можливість громадян усіх пільгових категорій безкоштовно користуватись метрополітеном.

"Це суто технічний момент, адже у рішенні Київради від 2008 року не було прописано чіткого механізму відшкодування пільг на проїзд. Зараз ми відпрацьовуємо ці механізми, відповідний проект рішення вже підготовлений і буде винесений на розгляд Київради на найближчу сесію, що відбудеться 3 лютого", - пояснив він.

При цьому Крамаренко запевнив, що до затвердження удосконаленого механізму надання пільг на проїзд, соціально незахищені кияни так само зможуть безкоштовно користуватись послугами метро за посвідченнями.

Як відомо, у четвер КП "Київський метрополітен повідомив, що з п'ятниці 28 січня буде скасовано безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені.

Згодом у Блоці Кличка заявили, що депутати Київради під час обговорення проекту бюджету столиці на 2011 рік не підтримували норму про скасування безплатного проїзду в метрополітені для пенсіонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: