Екс-чиновника КМДА затримали за розкрадання 14 мільйонів

Четвер, 27 січня 2011, 19:08

Працівники столичного Управління із боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС затримали колишнього керівника Головного управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київської міської державної адміністрації.

Він підозрюється у розкраданні бюджетних коштів у складі організованої злочинної групи, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посилданням на прес-службу ГУБОЗ МВС.

Слідство встановило, що в 2009 році чиновник разом з іншими службовцями КМДА та одним із комунальних підприємств уклали договір зі столичною фірмою на будівництво в приміщенні КМДА двох інформаційно-аналітичних центрів - "Безпечна столиця" і "Єдиний центр обліку пасажироперевезень".

Загальна вартість робіт за договором склала 45 млн. гривень.

Реклама:

У відомстві підкреслюють, що для проведення робіт будівельна фірма отримала з державного бюджету перший транш у сумі 17 млн. гривень.

З них 810 тис. гривень були використані на формальний (косметичний) ремонт приміщень аналітичних центрів, 973 тис. гривень пішли на придбання комп'ютерного обладнання і 1,217 млн. гривень - на спеціальне програмне забезпечення.

Решта - 14 млн. гривень були переведені в готівку через фіктивні підприємства й привласнені зловмисниками.

26 січня 2011 року щодо екс-керівника згаданого управління порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Екс-чиновник затриманий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: