"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович у Давосі - на другорядних ролях?

Четвер, 27 січня 2011, 18:52

Президент Віктор Янукович у Давосі не проводитиме зустріч з провідними лідерами держав світу.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"У програмі візиту до Швейцарії зустріч з керівником ЄБРР, президентом Швейцарії та канцлером Австрії", - сказав Льовочкін.

На питання, чи не означає відсутність зустрічей з європейськими та світовими лідерами бойкот персони Януковича, Льовочкін сказав: "З усіма світовими лідерами ми зустрілися минулого року".

Реклама:

Крім того, за його словами, у п'ятницю Янукович проведе зустріч з Броніславом Комаровським в рамках ланч-конференції, організованої фондом Пінчука.

Швейцарія є країною господарем, тому її керівництво на форумі зустрічається з усіма, крім того, Швейцарія - парламентська республіка, де президент не відіграє важливої ролі.

Британський принц Ендрю, з яким президент зустрівся в четвер, є лише четвертим в черзі на королівський престол.

Як відомо, зазвичай під час візиту до Давосу українські керівники намагаються провести переговори з європейськими лідерами.

В 2005 році тодійшній президент віктор Ющенко зустрічався з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, канцлером Німеччини Герхардом Шредером, керівником Євробанку реконструкції та розвитку Жаном Лем'єром і гендиректором Всесвітньої торгової організації Супачай Панітчпакді.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!