Пшонка узявся за зниклі мільйони Міноборони

Четвер, 27 січня 2011, 18:41

Генеральна прокуратура 26 січня порушила кримінальну справу за наслідками ревізії, проведеної ГоловКРУ у Міноборони і Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно з актом ревізії №08-21/72 від 13 грудня, виявленими за період 2008-2009 років порушеннями "державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 6 млн. 589,02 тис. гривень", пише ZN.UA.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу "за фактами зловживання військовими службовими особами Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних сил України службовим становищем в інтересах третіх осіб при закупівлі у 2008-2009 роках за бюджетні кошти послуг на виконання дослідно-конструкторських робіт під час створення Єдиної автоматизованої системи управління ЗС України".

Справа порушена за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 423 Кримінального кодексу - "Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем".

Реклама:

Оскільки йдеться про "тяжкі наслідки", то частина 2 статті 423 КК за такі діяння передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У вказаний період 2008-2009 років міністром оборони був Юрій Єхануров, начальником Генерального штабу - Сергій Кириченко, начальником Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу - Михайло Малярчук.

Єхануров і Кириченко нині не обіймають посад у військовому відомстві.

Малярчук з кінця березня 2010 року обіймає посаду заступника міністра оборони.

Як повідомило джерело у Генпрокуратурі, Малярчука уже викликали для отримання пояснень в рамках порушеної кримінальної справи.

Цю інформацію виданню підтвердив керівник Головного управління військових прокуратур Юрій Вітєв: "Заступника міністра допитали у цій справі у Головному управлінні військових прокуратур".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: