"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" побудує інтернет-мережу на китайському обладнанні

Четвер, 27 січня 2011, 17:28

Мобільний оператор "Київстар" і китайський виробник телеком-обладнання Huawei уклали контракт на постачання комутаційного устаткування для розвитку мережі широкосмугової передачі даних оператора.

Huawei приєднається до низки інших постачальників обладнання мереж широкосмугової передачі даних, з якими співпрацює "Київстар", здійснить поставку комутаторів Ethernet-доступу серії Quidway S2300, які будуть встановлюватися в житлових будинках, пише газета "Дело".

Перші поставки обладнання почнуться вже у січні.

Обладнання буде використовуватися для розвитку мережі високошвидкісної передачі даних "Київстар" (за технологією FTTB) по всій Україні.

Реклама:

Завдяки оснащенню ними своєї волоконно-оптичної мережі, компанія зможе надавати у своїй мережі послуги надшвидкісного інтернету (швидкість до 100 Мбіт/с), потокового відео, цифрової телефонії, IPTV, передачі даних.

Умови та обсяги контракту не розголошуються.

Як відомо, нині "Київстар" надає послуги широкосмугової передачі даних (послуга "Домашній інтернет") в 37 містах.

До волоконно-оптичної мережі компанії підключено понад 20 тис. багатоквартирних будинків, що забезпечує можливість доступу до інтернету для понад 2,2 млн. сімей.

У 2011 році "Київстар" планує удвічі збільшити територію мережі широкосмугового інтернету, для чого здійснить будівництво волоконно-оптичних ліній в нових містах, і в тих, де послуга вже надається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: