"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко: Янукович у Давосі – гроші на вітер

Четвер, 27 січня 2011, 16:04

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що участь президента Віктора Януковича у Міжнародному економічному форумі в Давосі буде безрезультатною для національної економіки України.

Про це Тимошенко заявила у четвер перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури, повідомляє її сайт.

"Україні сьогодні не довіряють, і поїздка Януковича в Давос - це, по суті, викидання грошей на вітер, тому що його авторитету немає для того, щоб залучати в Україну інвестиції на таких форумах, як Давос", - заявила вона.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що економічна політика теперішнього уряду, підконтрольного президенту, призвела до зниження рейтингу України в міжнародних оцінках.

Реклама:

"Президент України поїхав у Давос на фоні такої безпрецедентної корупції, яка відбувається в Україні, на фоні того, що ключові міжнародні агенції знизили Україні рейтинг економічних свобод на 12 позицій, і тепер Україна посіла останнє місце в Європі і одне з останніх місць у світі", - нагадала вона.

"Він поїхав в Давос на фоні того, що порівняно з останнім докризовим 2008 роком іноземні інвестиції в українську економіку знизилися більше ніж у два рази. Це говорить про те, що в Україні знищені останні економічні свободи - останні умови для внесення інвестицій, в тому числі великими міжнародними компаніями", - пояснила Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!