Петрівку забудує брат міністра Табачника?

Четвер, 27 січня 2011, 15:23

Днями знову заговорили про те, що на місці ринку "Петрівка" з'явиться торгово-розважальний комплекс.

Рішення про передачу в оренду 4,45 га на Московському проспекті, 10, в Оболонському районі Київрада прийняла 31 жовтня 2006 року.

Земля передавалася в оренду на 5 років з можливістю пролонгації ТОВ "Книжковий ринок" для будівництва багатофункціонального торговельно-розважального комплексу з паркінгом.

Згідно з рішенням, будівництво комплексу передбачає поетапне знесення споруд ринків, які зараз розміщені на цій території, і впорядкування прилеглих територій.

Реклама:

Перший раз з проектом будівництва торгово-розважального центру на містобудівну раду Києва виходили ще у 2005 році. Щоправда, відтоді проект дуже змінився.

Компанія "Книжковий ринок", яку створили у 1997 році займалася здаванням в оренду нерухомості і на той час, за інформацією УНАН, належала Ігорю Вільдману - тодішньому депутату Київради від Блоку Литвина, який входив до постійної комісії з питань торгівлі, побутових послуг та ринків Київради.

Окрім "Петрівки", до багатопрофільного підприємства "Солідарність" Вільдмана входило ще багато установ. Однак, сьогодні Вільдман опікується навколишнім середовищем і обіймає посаду заступника міністра екології. А в "Солідарності" кажуть, що книжковий ринок уже декілька років не має до них відношення.

Співвласником підприємства є ТОВ "Тіко-Констракшен", створена у 1998 році (входить в групу "ТіКО", власником якої називають брата міністра освіти Дмитра Табачника - Михайла.

Як відомо, Табачник відомий киянам проектом висотки у самому центрі столиці - ТОВ "Грааль", яке входить до групи компаній "ТІКО" має намір звести 60-метровий готельно-офісний комплекс з чотирирівневим підземним паркінгом по вулиці М. Грушевського 4-Б та Хрещатик 5-А.

Наразі на офіційному сайті "Тіко" є проект майбутнього торгово-розважального центру на Петрівці. Там вказана адреса ТРЦ, його площа і кількість місць у паркінгу. Жодної іншої інформації там немає.

Однак "Українська правда. Київ" має у своєму розпорядженні документи, які свідчать про масштабність майбутнього будівництва, прогнозована вартість якого оцінювалася у 29,8 млн. доларів.  

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!