Янукович хоче забезпечувати продовольчу безпеку

Четвер, 27 січня 2011, 13:54 -

Під час зустрічі в Давосі з Генеральним секретарем ООН Пан Гі-Муном президент Віктор Янукович заявив, про готовність України активно долучитися до програм ООН із забезпечення продовольчої безпеки у світі. .

Під час розмови Генеральний секретар ООН висловив занепокоєння глобальною світовою тенденцією зростання цін на харчову продукцію.

"Це призводить до кризових явищ у багатьох країнах", - наголосив Пан Гі-Мун. "Ми, ООН, шукаємо шляхи подолання цих явищ", - наголосив він.

Янукович і Бан Кі-Мун обговорили можливість співпраці ООН і України з подолання продовольчої кризи.

Реклама:

"Ми ставимо за мету активно долучитися до програм ООН із забезпечення продовольчої безпеки. Україна має відповідні можливості  виробництва сільськогосподарської продукції. Тому ми готові підтримати ініціативи ООН у цій сфері", - підкреслив він.

"Ми спробуємо тісно працювати з Україною", - сказав Генсек ООН.

Говорячи про продовольчу безпеку, президент також відзначив важливість досягнутих домовленостей у цьому питанні з Японією.

"Ми сьогодні будемо об'єднувати зусилля України, інвестиційні та технологічні можливості Японії, щоб значно збільшити обсяги виробництва продуктів харчування та їх постачання на світові ринки", - зазначив Янукович.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: