Японці побудують метро на Троєщину за 14 мільярдів

Четвер, 27 січня 2011, 13:45

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявляє, що угода про будівництво метрополітену на столичний житловий масив Троєщина буде підписана 28 січня.

"Я думаю, що завтра, 25 січня, буде підписано угоду з японською компанією з приводу будівництва метрополітену на Троєщину", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс".

Він повідомив, що вартість будівництва становитиме близько 14 млрд. гривень, у тому числі на лівому березі Дніпра - 5,2 млрд. гривень, а на правому - 5,5 млрд. гривень.

Окрім того, для введення лінії метро в експлуатацію буде потрібно 200 вагонів рухомого складу, для придбання якого знадобиться близько 1,5 млрд. гривень, якщо буде закуповуватися рухомий склад вітчизняного виробництва.

Реклама:

Термін спорудження цієї лінії становить три роки.

"Є можливість отримання кредиту в єнах київським метрополітеном для будівництва цієї гілки метро. Це кредит на 30 років під 1,5% річних. Видається він за умов того, що буде використано японські технології при будівництві метро, зокрема, це буде японський рухомий склад і це буде японське метро", - сказав Крамаренко, зазначивши, що робоча сила і прохідники та підрядники під час будівництва метро можуть бути українські.

Він також повідомив, що паралельно з цим КМДА веде переговори з українськими і російськими банками про випуск облігацій київського метрополітену, грошові кошти від яких будуть спрямовані на будівництво цієї лінії.

Крамаренко також повідомив, що у даний час йде робота над підготовкою меморандуму, який планують підписати в лютому щодо будівництва тунелю під Дніпром.

За його словами, в реалізації проекту зацікавлені російський Автодор і французька компанія Vinci.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: