Попов: мерія не винна, що в киян холодні батареї

Четвер, 27 січня 2011, 11:00
Голова КМДА Олександр Попов заперечує провину столичної мерії за холодні батареї у квартирах киян.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас залишається наш борг 150 млн. гривень - перед АК "Київенерго", по компенсації різниці в тарифах, а не 1 млрд., і не більше", - сказав він.

Чиновник також нагадав, що відповідно до чинного законодавства із другої половини 2010 року за компенсацію різниці в тарифах несе відповідальність Національна комісія регулювання електроенергетики, яка відповідає за тарифну політику.

Попов нагадав, що у першій половині 2010 року Київ мав заборгованість по компенсації різниці в тарифах у сумі 2 млрд гривень, однак у тім же 2010 році з них були погашені 1,850 млрд. гривень.

Реклама:

За словами голови КМДА, із другої половини 2010 року компенсації по різниці в тарифах повинні здійснюватися урядом за рахунок коштів державного бюджету.

"Юридично так має бути, і я знаю, що була нарада за участю прем'єр-міністра, я знаю, що готується рішення, щоб внести зміни в держбюджет по компенсації різниці в тарифах", - відзначив Попов.

Як відомо, 19 січня підприємство по газопостачанню й газифікації ПАТ "Київгаз" приступилося до припинення транспортування газу до об'єктів АК "Київенерго" через борги.

27 січня о 15.00 за участю першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака відбудуться громадські слухання щодо введення нових тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!