У ЄС думають, що підштовхнули Україну до реформ

Четвер, 27 січня 2011, 09:02

Підтвердження країнам-сусідам перспективи членства в Європейському Союзі є стимулом політичних і економічних реформ в них.

Таку думку озвучив депутат Європейського парламенту Марек Сівець під час засідання комітету Європарламенту з питань закордонних справ у середу в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Одне повинно бути ясним: які очікування щодо членства у цих країн, тому що вони прагнуть бути членами ЄС, і це право в них не можна відібрати. Звичайно, з нашої сторони зараз нема чого їм запропонувати, але без пропозиції членства (у них) не буде готовності проводити необхідну трансформацію в сфері політики, економіки. Це набагато складніше робити без перспективи, ніж з нею", - заявив Сівець.

Крім того, євродепутат висловився за "посилення спрощення візового режиму".

Реклама:

"Без цього важко впливати на людей. Це те, чого потрібно соромитися і з чим потрібно покінчити", - пояснив він.

Європейський парламент і Європейська комісія продовжують обговорення довгострокової перспективи європейської політики сусідства, в рамках якої з ЄС співпрацює Україна.

У ході засідання комітету Європарламенту з питань закордонних справ Сівець провів презентацію проекту резолюції, присвяченої виключно Східному напрямку ЄПС, до якого входить і Україна.

Проект резолюції по Східному виміру ЄПС буде винесений на голосування 3 березня.

Українська правда  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!