Костусєв просить прокуратуру перевірити діяльність Гурвіца

Середа, 26 січня 2011, 20:10

Мер Одеси Олексій Костусєв звернувся до прокуратури міста з питання здійснення перевірки законності запозичень до бюджету міста в 2007 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Одеської міськради.

Костусєв звернувся до прокурора міста Одеси Анатолія Коваленка з проханням здійснення перевірки наявності в діяннях колишнього міського голови Едуарда Гурвіца ознак злочину.

"Запозичення здійснювалося шляхом укладання строкового кредитного договору на суму 50 млн. швейцарських франків, яка складає 218,8 млн. гривень за офіційним курсом НБУ на дату укладання договору з позичальником, яким став BNP Paribas Finance PLC", - повідомляє Костусєв.

Реклама:

"За користування зазначеною фінансовою послугою Одеська міськрада мала сплатити позичальнику - BNP Paribas Finance PLC - суму коштів у розмірі 159,125 млн. гривень", - уточнили в прес-службі ради.

Сума кредиту дорівнює 10% запланованого на 2007 рік загального обсягу доходів бюджету міста Одеси.

"Оскільки ані мета вказаного кредиту, ні напрямки його використання за своєю економіко-правовою природою не є комерційними, то вони не передбачають отримання будь-яких коштів до бюджету Одеси внаслідок їх використання", - зазначає Костусєв.

"Таким чином, погашення цього кредиту та сплата витрат за його обслуговування мали здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, які надходять до бюджету Одеси з інших джерел, використання яких суворо регламентовано нормами чинного законодавства", - додав діючий мер.

В зверненні також зазначається, що "будь-яких обґрунтованих розрахунків, які б свідчили необхідність отримання цього кредиту, наявність фінансових джерел його сплати та про наявність можливості погашення цього кредиту, витрат на його обслуговування взагалі колишнє керівництво органів місцевого самоврядування не здійснювало, вони і на даний час відсутні".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: