"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оформити податковий кредит можна до 1 травня

Середа, 26 січня 2011, 19:14

Українці, які бажають отримати податковий кредит у 2011 році, згідно з нормами Податкового кодексу, мають подати річну податкову декларацію про доходи за 2010 рік до податкової інспекції за місцем проживання (відповідно до реєстрації у паспорті) до 1 травня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної податкової служби.

"У зв'язку із введенням в дію Податкового кодексу термін подання податкової декларації для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня року, що настає за звітним. Отже, в 2011 році платники податку можуть реалізувати право на податковий кредит за підсумками 2010 року, подавши декларацію до 1 травня", - ідеться у повідомленні ДПСУ.

Крім того, відомство уточнює: якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкового кредиту за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Реклама:

о складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені громадянином документально, зокрема, частина суми процентів за іпотечним кредитом; сума коштів, сплачених громадянином за навчання, як самого громадянина, так і члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Крім того, включаються витрати на сплату страхових внесків, страхових премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банку, за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом із недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади як самого громадянина, так і члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

У податковий кредит також включаються витрати на штучне запліднення; оплата вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; суми коштів, сплачених платником податку у зв'язку з переобладнанням належного йому транспортного засобу з використанням у вигляді сумішевого моторного палива, біоетанолу, біодизеля, стислого і зрідженого газу , інших видів біопалива.

Включаються також суми витрат платника податку на сплату витрат на будівництво (придбання) доступного житла, в тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та відсотків по ньому.

Податковий кредит може бути нарахований резидентам, що має індивідуальний ідентифікаційний номер, а загальна сума нарахованого податкового кредиту не може перевищувати суми загального оподатковуваного податком доходу фізичної особи, одержаного протягом 2010 року в якості заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!