"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ПФ "заспокоїли": не у всіх нардепів пенсія по 15 тисяч

Середа, 26 січня 2011, 17:10

В Україні немає пенсій, більших за 50 тис. гривень.

У цьому запевнив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук під час прес-конференції у Тернополі, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, найбільша пенсія в Україні зараз становить трохи більше 45 тис. гривень.

"Це одна така пенсія, її отримує льотчик-випробувальник, чорнобилець, ця людина дійсно заробила таку пенсію", - сказав Зайчук.

Реклама:

Він додав, що розмови про пенсії в розмірі близько 100 тис. гривень є безглуздими.

"Люди, які говорять про такі цифри, наслухалися горе-експертів. Але ці експерти ніколи в житті не тримали в руках пенсійного формуляра, вони навіть не уявляють, як пенсія нараховується. Я, наприклад, розуміюся в розрахунках, я вмію це робити, мене дівчата навчили. А вони (експерти) цього не вміють і не знають, звідки воно береться, як обраховується стаж, як виводиться коефіцієнт, які періоди оптимізації - вони поняття не мають. Ті ж профспілки взялися пенсіонерів захищати. Та ви працюючих захистіть, тоді всім буде добре", - сказав Зайчук.

Він додав, що у екс-голови Нацбанку Володимира Стельмаха немає такої пенсії, як йому приписують.

"Ці міфи породжуються тим, що люди не орієнтуються в цифрах. От як тільки якесь відоме прізвище - давайте йому припишемо хоч 200 тис. гривень пенсії, хоч 500 тис. гривень, хоч 800 тис.", - додав у свою чергу директор Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Владислав Машкін.

За даними Зайчука, загалом в Україні є 3,85 тис. пенсіонерів, які мають пенсію в розмірі понад 10 тис. гривень.

"Це 3 тис. 850 пенсіонерів на цілу Україну, на тлі 13,7 млн. пенсіонерів вони в економічному плані нам нічого не зроблять", - переконує Зайчук.

З них 1 тис. - це Герої Радянського Союзу, Герої України, Герої соціалістичної праці, кавалери чотирьох медалей "За відвагу", повні кавалери Ордену Слави, які й отримують відповідні надбавки до пенсії.

У число 3,85 тис. пенсіонерів із пенсією понад 10 тис. гривень входить і 961 народний депутат.

За даними Зайчука, середня пенсія у народних депутатів становить 13,5 тис. гривень.

"Не всі мають 15 тис. гривень, бо є голови комітетів, заступники, є керівники парламенту. А в рядових депутатів пенсії менші", - розповів він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!