"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче віддати газ Фірташу до кінця року

Середа, 26 січня 2011, 14:31

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує до 2012 року завершити повернення 12,1 млрд. куб. м газу компанії RosUkrEnergo.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в уряді.

"Цього року весь обсяг газу буде повністю повернуто", - сказав він.

Джерело додало, що з урахуванням нинішніх запасів газу в підземних сховищах і планованому обсязі імпорту в 2011 році повернення газу не вплине на газовий баланс країни.

Реклама:

Газ планується повертати поетапно.

Зі слів співрозмовника агентства, обсяги поетапного повернення природного газу прив'язані до контрактів російського "Газпрому" на експорт газу в країни Європи.

У грудні 2010 року "Нафтогаз" повернув RosUkrEnergo 784 млн. куб. м газу.

Таким чином, українському холдингу станом на початок січня залишається повернути RosUkrEnergo близько 11,3 млрд. куб. м.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2010 року "Нафтогаз", російський "Газпром" і RosUkrEnergo домовилися про врегулювання спору з повернення українським холдингом 12,1 млрд. куб. м газу RosUkrEnergo.

Відповідно до підписаних документів, на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати Стокгольма, "Нафтогаз" має зробити повернення 12,1 млрд куб. м природного газу RosUkrEnergo.

У свою чергу RosUkrEnergo погасила заборгованість перед "Нафтогазом" у сумі 1,7 млрд. доларів і повинна сплатити борг перед "Газпромом" у сумі 810 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!