Міносвіти хоче підвищувати вартість навчання щороку

Середа, 26 січня 2011, 10:56

У новому законі про вищу освіту студентам пропонують платити відразу за чотири роки навчання у вузі.

Міністр освіти Дмитро Табачник запевнив українців, що проект нового закону про вищу освіту не передбачає змін в оплаті за навчання, пише "Комсомольская правда в Украине".

Проте студентські громадські організації не повірили міністру на слово і самі порівняли відповідні розділи в чинному документі і в проекті нового.

Виявилося, що Дмитро Табачник злукавив.

Реклама:

У чинному законі про вищу освіту розмір плати за весь період навчання встановлюється у договорі і не може змінювати протягом усього терміну навчання.

Крім того, за навчання у вузі можна заплатити відразу за весь період або частинами - щомісячно, по семестрах або щорічно.

При цьому порядок виплат не впливає на вартість навчання. А от у новій редакції закону цей пункт звучить вже по-іншому.

"У проекті йдеться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не буде змінюватися", - зазначає координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

"А якщо студент вирішить платити за навчання по частинах - помісячно, по семестрах чи щорічно, на кожному навчальному курсі вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!