У прокуратурі підтвердили, що "Луганськтепловозу" дали спокій

Середа, 26 січня 2011, 10:34

Прокуратура Києва підтверджує відкликання касації у справі приватизації холдингової компанії "Луганськтепловоз".

У повідомленні прокуратури Києва йдеться про відкликання касації на рішення Апеляційного господарського суду Києва від 6 грудня 2010 року, яким було визнано законність приватизації пакета акцій ХК "Луганськтепловоз" російського "Брянського машзаводу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У прокуратурі столиці нагадали, що Господарський суду Києва 25 червня 2007 року визнав недійсним договір купівлі-продажу пакета акцій "Луганськтепловозу", укладений між Фондом державного майна і ЗАТ "УК "Брянський машинобудівний завод".

Суд зобов'язав вказане підприємство повернути ФДМ зазначений пакет акцій.

Реклама:

Потім "Брянський машинобудівний завод" звернувся до Господарського суду Києва з позовом про стягнення з ФДМ суми, сплаченої за вказаний пакет акцій "Луганськтепловозу".

12 жовтня 2010 року госпсуд відмовив у задоволенні цього позову.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 6 грудня 2010 року за апеляційною скаргою "Брянського машзаводу" рішення суду першої інстанції було скасовано, і позов був задоволений у повному обсязі.

Разом з тим, Кабінету міністрів прийняв розпорядження - від 21 липня 2010 року зі змінами від 15 грудня 2010 року, про припинення взаємних зобов'язань ФДМ і "Брянського машинобудівного заводу" шляхом взаємозаліку за договірними зобов'язаннями і укладення між сторонами мирової угоди.

"Оскільки прокуратурі міста Києва стало відомо про наявність зазначених обставин після подачі касаційної скарги на постанову Київського апеляційного господарського суду від 6 грудня 2010 року, вона була відкликана", - підкреслили в прокуратурі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: