МВФ прогнозує пришвидшення росту світової економіки

Вівторок, 25 січня 2011, 19:39

Експерти Міжнародного валютного фонду вважають, що 2011 року світова економіка зростатиме швидшими темпами, ніж очікувалося раніше.

У фонді покращили власний прогноз росту світового ВВП із 4,2% до 4,4%, передає ВВС.

При цьому у МВФ вважають, що "локомотивами" зростання світової економіки будуть країни, що розвиваються, тоді як розвинені економіки зростатимуть повільніше.

У доповіді МВФ ідеться про те, що економіки країн, що розвиваються, зростатимуть на понад 6,5% цього року і приблизно такими ж темпами у 2012 році.

Реклама:

Загалом, у МВФ вважають, що світова економіка потроху відновлюється після кризи.

"Світова економіка відновлюється, і наш проноз передбачає, що цього року темпи її зростання будуть приблизно такими ж, як і минулого року", - наводяться у доповіді слова головного економіста МВФ Олів'є Бланшара.

Як повідомлялося, минулого тижня Світовий банк у своєму прогнозі передбачав, що економіки розвинених країн світу зростатимуть у середньому на 3%, тоді як зростання у країнах, що розвиваються, буде принаймні удвічі швидшим - до 6%.

За прогнозами МВФ, із розвинених країн найшвидшими темпами зростатиме економіка США, ВВП якої цього року має зрости на 3% - це найвищий показник серед країн "Великої сімки".

Саме покращення прогнозу щодо зростання американської економіки вплинуло на перегляд загальносвітових показників.

Набагато повільніші темпи зростання спостерігатимуться у Японії та ЄС - лише 1,5%.

Особливе занепокоєння МВФ викликає економічна ситуація у Європейськмоу Союзі, де проблеми Греції та Ірландії викликають побоювання щодо загальної фінансової стабільності.

Водночас у МВФ нагадують про існування спеціального фонду для підтримки фінансової стабльності у ЄС із загальним обсягом коштів у 440 млрд. євро, які, утім, можуть бути повністю вичерпані у випадку, як якась більша європейська економіка потребуватиме допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!