Янукович наказав Клюєву вирішити проблеми в "Борисполі"

Вівторок, 25 січня 2011, 17:50

Президент Віктор Янукович доручив першому віце-прем'єру Андрію Клюєву вирішити проблемні питання зі спорудженням нового терміналу в аеропорту "Бориспіль".

Про це він заявив в ході засідання українсько-турецького бізнес-форуму у Києві, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Янукович зазначив, що над спорудженням нового терміналу в аеропорту "Бориспіль" працює турецька група.

"Я чув, що у вас є проблеми, сьогодні мені прем'єр-міністр про це сказав", - звернувся Янукович до турецької сторони. При цьому президент не назвав характер проблеми.

Реклама:

Глава держави повідомив, що дав доручення першому віце-прем'єр-міністру особисто зустрітися з турецькою стороною і врегулювати всі проблемні питання.

Як повідомлялося, в 2008 році був визначений переможець тендеру на будівництво терміналу "D" в аеропорту "Бориспіль" за японським кредитом - турецька група "Догуш Іншаат" (консорціум Dogus / Alarko / YAD).

У листопаді 2008 року офіційно розпочато будівництво.

Вартість контракту - 377 млн. доларів, з них 167 млн. доларів японської кредитної лінії і 210 млн. доларів власних коштів ДП МА "Бориспіль".

Кабінет міністрів у травні 2009 року визначив турецьку компанію "Догуш Іншаат" відповідальною за будівництво термінального комплексу "D" ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

"Догуш Іншаат" обіцяла завершити спорудження нового пасажирського терміналу до 1 жовтня 2011 року.

2 вересня 2010 року Кабмін розпорядженням №1760-р скасував розпорядження №623 "Питання щодо залучення субпідрядників і постачальників для будівництва терміналу "D" державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" від 27 травня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: