Уряд дозволив ввезти енергозберігаюче обладнання майже на мільярд без ПДВ

Вівторок, 25 січня 2011, 13:26

Ввезення в Україні 12 сонячних і однієї вітроелектростанції загальною вартістю близько 705 млн. євро без сплати митних зборів і ПДВ дозволив уряд.

Згідно з постановою Кабінету міністрів № 36 від 24 січня, це устаткування внесене до переліку енергозберігаючого, що дозволяє надавати при його імпорті такі пільги, передає "Інтерфакс".

У тексті документа відсутня вказівка, якого підприємства або підприємствам призначаються ці товари.

Згідно з ним, планується імпортувати в Україні три невеликі сонячних електростанції пікової потужністю 1,5-2 МВт вартістю 3,6 - 4,8 млн. євро кожна і 9 комплектів більш потужних сонячних електростанцій загальною вартістю 504, 3 млн. євро.

Реклама:

У перелік для пільгового ввезення увійшли також 23 вітроенергетичних установки потужністю 2,5 МВт кожна для вітроелектростанції на загальну суму 77, 7 млн. євро.

Крім того, уряд дозволив пільгове ввезення ряду іншого обладнання, зокрема, для складу вугілля на 83,9 млн. гривень і для реконструкції парового котла на 2, 4 млн. євро, цех з утилізації шламових відходів вугільного та металургійного виробництва на 10,9 млн. долара і індукційні трубогибочні установки на 6,4 млн. долара.

Кабінет міністрів у липні 2010 року звільнив від сплати мита і ПДВ ввезення в Україну двох сонячних електростанцій і комплектуючих до них для ТОВ "Крайміа Солар 1" і ТОВ "Крайміа Солар 2", підконтрольних Activ Solar Holding.

Тоді мова йшла про електростанції піковою потужністю 1 МВт і 1,5 МВт на загальну суму 4, 76 млн. євро.

Крім того, у вересні 2009 року уряд також дозволив пільгово ввезти в країну систему з виробництва полікремнію сонячного методом осадження вартістю 103, 9 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: