"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ просить суд дозволити "вбити" малі банки

Вівторок, 25 січня 2011, 12:44

НБУ подав апеляційну скаргу на визнання незаконними ряду норм постанови НБУ № 273 від 9 червня 2010 року , що передбачають введення підвищених вимог до регулятивного капіталу банків.

Про це повідомляє Асоціація українських банків.

Одночасно АУБ продовжує роботу з Антимонопольним комітетом.

Зокрема, АУБ направила до АМКУ листа, в якому надала додаткову аргументацію щодо дискримінаційних положень вищезгаданої постанови НБУ.

Реклама:

Пояснюючи позицію банківської спільноти, АУБ ще раз наголосила, що обмеження на залучення додаткових депозитів фізичних осіб, передбачене пунктом 6 постанови №273, є порушенням умов рівної конкуренції на ринку банківських послуг.

За словами За словами президента АУБ Олександра Сугоняко, "обмеження діяльності третини банків на депозитному ринку веде до монополізації умов його функціонування. Разом з тим, досвід останньої кризи показав, що великий банк не завжди є більш надійним".

У своєму зверненні АУБ просить АМКУ продовжити роботу з відміни пункту 6 постанови правління НБУ від 09.06.2010 року №273 як такого, що безпідставно обмежує діяльність значної частини українських банків та порушує рівні конкурентні умови на ринку залучень вкладів фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!