"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов та Азаров готують нове рішення щодо проблемних банків

Вівторок, 25 січня 2011, 12:28

Уряд і Національний банк готують нове спільне рішення щодо подальших дій відносно рекапіталізованих банків - Укргазбанк, банк "Київ", Родовід Банк.

Про це повідомив голова НБУ Сергій Арбузов, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Дуже важливе питання - це доля тих банків, в яких взяла участь держава. Це питання хвилює зараз всіх. Нацбанк спільно з урядом працює над цим питанням вже довгий час. Хочу сказати, що найближчим часом, сподіваюся, ми зробимо спільну заяву з цього питання. Одне можу сказати, що всі дії уряду і Нацбанку спрямовані на підтримку вкладників та захист їх інтересів", - сказав він, відкриваючи засідання правління НБУ у вівторок.

Як повідомлялося, в 2009-2010 роках в рамках програми по рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк: цим фінустановам було виділено близько 17 млрд. гривень бюджетних коштів.

Реклама:

У вересні 2010 року з'ясувалося, що Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк потребують нових вливань на суму 12,5 млрд. гривень.

Глава НБУ також повідомив, що на засіданні правління у вівторок будуть підведені підсумки монетарної і валютної політики у 2010 році: серед іншого буде розглянуто питання впливу монетарних показників на інфляційну динаміку.

Крім того, буде розглянута ситуація з фінансовими результатами банків і ступеню прогресу у питанні капіталізації банківської системи.

Окремим питанням, за його словами, стане цінова політика кредитно-фінансових установ у кредитної і депозитної сфері.

Арбузов також повідомив, що правління НБУ у вівторок розгляне питання розвитку банків у середньостроковій перспективі, збереження цінової стабільності і план курсової політики на 2011 рік.

Крім того, будуть розглянуті питання прийняття законопроектів про захист кредиторів і споживачів фінансових послуг, поправок до Цивільного кодексу і ряду постанов НБУ.

Глава Нацбанку також відзначив, що правління обговорить вже прийняті рішення: скасування пенсійного збору з валютообмінних операцій, введення нового валютного інструменту, регламент списання безнадійної заборгованості з балансів банків.

Глава Нацбанку також підтвердив готовність забезпечити належний рівень прозорості діяльності НБУ.

"Вирішено питання про проведення підсумкових нарад, на які будуть запрошені ЗМІ", - сказав він.

Крім того, глава центробанку нагадав, що НБУ приступив до оприлюднення відеозвітів про свою діяльність і готуватися до реалізації системи онлайн спілкування з керівництвом НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!