Новинський продовжив пропозицію покупки Regal Petroleum

Вівторок, 25 січня 2011, 10:21

Компанія Energees Management Limited українського "Смарт-холдингу" на оголошену раніше першу дату закриття оферти щодо купівлі нафтогазової компанії Regal Petroleum plc з активами в Україні отримала згоду від власників 2,79% акцій.

Як говориться в біржовому повідомленні Energees Management у вівторок, пропозицію про покупку продовжено до середини дня 7 лютого на тих же умовах, інформує "Інтерфакс-Україна".

Компанія також відзначає, що отримала дозвіл Антимонопольного комітету України на купівлю контрольного пакета акцій Regal Petroleum.

Як повідомлялося, підконтрольна українському "Смарт-холдингу" Energees Management 23 грудня зробила офіційну пропозицію про покупку Regal Petroleum за ціною 24 пенси за акцію - 122,9 млн. долара.

Реклама:

Для успіху їй необхідно придбати 90% акцій.

Heamoor Limited і український нафтогазовий холдинг "Гео Альянс", підконтрольні українському бізнесменові Віктору Пінчуку, 18 січня заявили про готовність купити акції Regal Petroleum plc за ціною 25 пенси за акцію в рамках операції по зворотному поглинанню за участю "Гео Альянс", після чого торгівля акціями була призупинена.

Однак офіційної пропозиції від компаній Пінчука поки не надходило: більш повна інформація про операцію буде опублікована до 10 лютого, а до 10 березня акціонери компанії отримають всі необхідні документи.

Рада директорів Regal Petroleum одноголосно рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію "Смарт-холдингу".

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища в Полтавській області.

Згідно з повідомленням Regal в травні 2010 року, за результатами переоцінки її доведені і ймовірні запаси на початок року знизилися в порівнянні з даними 2005 року на 10,5% - до 151,3 млн. барелів нафтового еквівалента, в тому числі конденсату - 17,8 млн. барелів, газу - 755,6 млн. куб. футів.

Добовий видобуток Regal на 1 квітня 2010 року становив 2,537 тис. барелів нафтового еквівалента, у тому числі 353,74 тис. куб. м природного газу і 72,5 куб. м конденсату, що на 22,4% перевищувало показник на початок січня 2011 року.

Однак до 20 липня видобуток впав до 1,930 тис. boepd.

У кінці жовтня 2010 року у Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69 - Свиридівське родовище: при спробі вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла.

Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україну виявився нижчим, а сама розробка - складніша, ніж очікувалося.

А потім через проблеми з регулятивними органами Regal Petroleum призупинила видобуток вуглеводнів в Україну.

"Смарт-груп"контролює російський бізнесмен Вадим Новинський.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: