У 2011 році сталь може подорожчати на 66%

Вівторок, 25 січня 2011, 10:05

Зростання цін на сталь в 2011 році може становити 66%, що стане другим найбільшим ціновим стрибком в галузі на останні 70 років.

Про це пише The Financial Times з посиланням на результати власного дослідження на основі опитування провідних світових галузевих аналітиків і топ-менеджерів металургійних компаній, передають "Ведомости".

Такої думки, зокрема, дотримується гендиректор галузевої аналітичної компанії Hatch Corporate Finance Род Беддоус.

На його думку, подібне зростання може стати реакцією на подорожчання сировини та спробою металургів збільшити маржу, яка серйозно знизився в ході рецесії 2008-2009 років.

Реклама:

Якщо ці прогнози виявляться вірними, підйом цін на сталь в 2011 році стане другим за величиною за весь період з початку ведення сучасних підрахунків у 1940-х рр., зазначає видання.

До теперішнього часу найбільш різке збільшення цін на сталь - на 70% - було зафіксовано в 2004 році.

16 експертів, опитаних The Financial Times - 10 аналітиків і 6 топ-менеджерів металургійних компаній, прогнозують зростання цін на сталь до кінця року в середньому на 32%.

При цьому виробники оцінюють перспективи зростання цін досить консервативно.

Так, топ-менеджери трьох індійський металургійних компаній - Tata Steel, Essar і JSW - чекають зростання на 25%, а представник австрійської Voestalpine - на 13%.

Опитані експерти вважають, що світовий випуск сталі в 2010 році виріс в середньому на 6,2%, а в поточному році він складе 15%, що стане найбільш значним збільшенням з 1955 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!