"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС надасть Україні 1,2 мільярда

Вівторок, 25 січня 2011, 09:05

Європейський Союз надасть Україні 1,2 млрд. гривень в рамках нових угод про фінансування, укладених із українським урядом.

Про це повідомили у Представництві Євросоюзу в Україні, передаєУНІАН.

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв і директор Гендиректорату Розвитку і співробітництва Європейської комісії EuropeAid Маркус Корнаро підписали три угоди про фінансування в сфері транспорту, охорони навколишнього природного середовища і на підтримку реалізації Європейської політики сусідства.

Більшість коштів буде спрямовано на реалізацію заходів в межах програм секторальної бюджетної підтримки, зазначили в Представництві ЄС.

Реклама:

Значну частину цих коштів - 689 млн. гривень - призначено для реалізації транспортної стратегії України.

В межах цих напрямків Україна взяла на себе зобов'язання щодо виконання 11 показників в різних під-секторах транспортної галузі.

З тим, щоб забезпечити отримання цих коштів, Україна також повинна продемонструвати відповідність вимогам щодо реалізації стратегії розвитку транспортного сектору, макроекономічної стабільності і управління державними фінансами, підкреслили у Представництві Євросоюзу.

Загалом впродовж 2011-2014 років кошти програми бюджетної підтримки будуть переказані чотирма траншами до державного бюджету України.

Очікується, що перший авансовий транш на загальну суму понад 127 млн. гривень буде переказано в середині 2011 року.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!